Válaszd a természetes alapanyagú csomagoló megoldásokat!

naturalpack-csoportkep-bb-felirat-logo-ikon-aa-uj-logo-istvan

Gyártótól a termelőnek

Kezdetek

A www.naturalapack.hu az élelmiszerek természetes anyagú csomagolásának hon-lapja.
A Novum Hungária Kft szándéka az, hogy olyan anyagok felhasználásával készült csomagoló eszközökhöz juttatunk minden olyan élelmiszer termelő, készítő vállalkozást, amelyek a fenntartható gazdálkodás és forgalmazás, valamint a környezetvédelem érdekeivel összhangban dolgoznak – az élővilágért.

Követve EU-s irányelvekkel 2021.07.01én érvénybe lépő hazai törvényi módosulásokat! (Lásd: „2020. évi XCI. törvény egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról”)

meduza-helyere-csak-eretten-szuretelunk

ÚGY VOLT, HOGY …

Gyümölcstermelő vállalkozóként a termékeim értékesítéséhez a korábbi időkhöz képest hatékonyabb módot kerestem, s erre az Internetes előrendelésen alapuló adás-vételi szerveződéseket találtam alkalmasnak.
Így az előre biztosított igényekre frissebb, jobb minőségű árut gyorsabban és biztonságos rendszerben lehet a fogyasztókhoz eljuttatni tisztes áron – nem kevés időt megtakarítva az érési szezonban.
E téren a termék begyűjtés és átadás körülményei időszerű követelményeket vetettek fel, és más termelők működési körülményeit is megismerve jutottam arra, hogy a Covid vírus megjelenéséig még működő más vállalkozásom csomagolóipari kapcsolatait felhasználva a friss élelmiszerek csomagolásának jövőbe mutató megoldásait kutatom fel és kínálom a legelőnyösebb feltételekkel termelő társaknak.
Mert csomagolni mindenkinek kell!
Sok mezőgazdasági termelő igényeit összesítve nagyobb megrendeléssel fordulhatunk a gyártókhoz, s így előnyös árakat érhetünk el!

MIÉRT CSOMAGOLJUNK LEBOMLÓ (KOMPOSZTÁLHATÓ) ANYAGBÓL?

Tapasztaltam, hogy a frissáru begyűjtése, osztályozása, adagolása, utaztatása és végül a fogyasztóknak átadása

 • göngyöleg kezelési (csere rekesz vagy letét kezelés, átöntögetés, kimérés …)
 • higiéniai (kézzel érintések, bélelés, vagy hatékony mosás, megfolyás …)
 • az optimálisan érett termékek sérülékenysége miatti kímélő csomagolás változtatásokat igényel!
 • környezet szennyezési (elkallódó, rongyolódó rekeszek, feleslegessé vált műanyag tasakok, dobozok, fóliák)
 • a fejlett országok után hazánkban is növekszik a környezetbarát csomagolások igénye

Gondold át, nem lenne-e tanácsos váltani az M-sorozatú műanyag rekeszekről a természetben lebomló anyagú papírkarton, vagy fából készült tálcákra, rekeszekre, sőt komposztálható Biopolimer dobozokra, tálkákra.

A 2021. 07.01-én hatályossá váló magyar törvény szerint kevésbé kényes és kisebb súlyú élelmiszer termék csomagolására eddig alkalmazott vékony tépős műanyag tasak és a kisméretű ingvállas tasak (az ú.n. „csíkos zacskó”) az EU környezetvédő irányelvének megfelelően biológiailag lebomló, komposztálható anyagúra váltandó.

Így kerülhet szóba a papír és a PLA (A politejsav biológiai úton lebomló, hőre lágyuló műanyag, melyet növényekből állítanak elő. Elsősorban magas keményítőtartalmú gabonafélékből (kukorica, rizs, búza), burgonyából lehet előállítani, tejsavas erjesztéssel és polikondenzációval készült) doboz, tasak és zacskó, akár növényi waxolással, vagy a cukornádból készült dobozok fenntartható alkalmazása.

Lekvár és szörp, tejtermék adagolására természetesen üvegek, de már a csatos, sőt a csatosra átalakítható szörpös palackok számítanak fenntartható megoldásnak. Utóbb ezekről is gondoskodunk neked, ha kéred.

Kedves Termelőtárs!

Ahogy mi, Te is közvetlenül a fogyasztóknak értékesítesz gyümölcs, zöldség, méz, pékáru, cukrászati, tejtermék, húsáru, tészta vagy egyéb természetes, illetve feldolgozott élelmiszert.

A megtermelt, előállított élelmiszer színvonalát ronthatja, vagy emelheti a hozzá adott csomagolás színvonala. A mi fogyasztóink figyelnek erre!

Mostanra a szintetikus anyagokból készült megoldások rendkívül sokféle lehetőséget jelentenek az emberi és állati élelmezésre szánt termékek csomagolására, azonban ezeknek csak kis része kerül ismételt felhasználásra, a többi anyagot elégetik, vagy valahol a természetben várja sok-sok évszázados bomlását …
De addig is vízi élőlények gyilkosan hamis tápláléka, termőföldjeink mikró szennyezője, a mi és az egész élővilág egészségének veszélyeztetője.

Itt, a lebomló csomagolás megoldásai között találhatók azok a természetből vett anyagokból készült csomagolás eszközök, amelyek a termelői élelmiszereket a becsomagolástól a fogyasztókig, majd általunk visszagyűjtve hivatalos komposztáló üzembe juthat, vissza a természetbe.

Ezek a:

 • CUKORNÁDBÓL
 • EXTRUDÁLT PLA LÁGYFÓLIA TÁSKÁK, TASAKOK
 • HENGERELT PLA RIDEGFÓLIA TASAKOK
 • PRÉSELT PLA TÁLKÁK, DOBOZOK
 • KRAFT PAPÍR
 • NÁTRONPAPÍR
 • WAXOLT PAPÍR
 • PLA-VAL KASÍROZOTT KRAFT PAPÍR

Ezekről a gyártók hiteles tanúsítványokkal szolgálnak!

Közvetítő vállalkozásom, a Novum Hungária Kft által a termelőtársak a szokott értékesítési pontjain, vagy telephelyein hozzájuthatnak a biológiailag lebomló csomagolás szükségleteihez.

A www.naturalpack.hu web-oldalon a legelőnyösebb forrása kívánunk lenni minden élelmiszer termelőnek, készítőnek, hogy a fenntartható gazdálkodás törvényi szabályainak is meg tudjanak felelni.

EZ MINDEN KISKERESKEDELMI FORGALMAZÁSRA VONATKOZIK !

A tovább kattintással megtudhatod, hogy mi lesz A HASZNOD akkor, ha már most felvesszük a kapcsolatot egyeztetni tevékenységed körülményeit és szükségleteidet.

De, ha előbb kíváncsi vagy arra, hogy mi minden van a www.naturalpack.hu web-oldal lebomló csomagolás kínálatában és MIHEZ MIT ajánlunk, akkor innen kattintva oda juthatsz.


A TERMÉKEK ÁRAKKAL menüpontban megtalálható a szükséglet szerinti csomagolások külön képekkel, árakkal és leírással együtt 

De a lehetőségek itt még nem értek véget!

Írjál, vagy telefonáljál és megbeszélhetjük a Te konkrét igényeidet, olyasmit is beszerzünk, ami még nincs listázva.

Lehet szó termék feldolgozó gép, eszköz, stb. vagy bármi, ami a gazdálkodásodhoz szükséges!

Fogalomtár

PLA (Poly Lactic Acid) polimerizált tejsav leggyakrabban kukorica és búza keményítőből

A PLA (politejsav ) előállítása körülbelül 60 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátást okoz, és 50 százalékkal kevesebb megújuló energiát használ. fel.

A PLA egy biológiailag lebontható és komposztálható bioműanyag. A DIN 13432 tanúsítvány szerint a PLA 90 nap alatt legalább 90 százalékra bomlik egy ipari komposztáló üzemben (Industrial Compost jelölés), sőt a legvékonyabb, „tépős” tasakok házilag is komposztálhatók! (Home Compost jelölés)

Nativia BoPLA (Taghleef Industries márkanév) a celofán és a BOPP fólia komposztálható alternatívája. Egész Kelet-Európában egyedüli forrás. Tulajdonságai megegyezőek.

Bioplasztik, Növényi alapanyagból műanyag

Home Compost, Házilag is komposztálható

FSC (Forest Stewardship Council) felelős erdőgazdaságból származás tanúsítvány

A legjobb ha most keresel, ne halogasd! Ha nem sikerül elérned, visszahívunk!

 

Eszterle István gyümölcs őstermelő és a

Novum Hungária kereskedelmi Kft ügyvezetője